Marktdossier December 2020

Kunnen akkerbouwmarkten corona-invloeden van zich afschudden?

De gevolgen van het coronavirus hielden de akkerbouwsector vanaf het voorjaar in hun greep. Vooral de aardappelmarkt werd en wordt erdoor negatief beïnvloedt. De uienmarkt heeft juist een unieke periode achter de rug. Dit geldt ook voor de granenmarkt. Wat kunnen we in januari verwachten? U hoort het in de maandanalyse. 

Lees meer >

Marktdossier November 2020

2021 wordt spannend voor de akkerbouw

Terwijl akkerbouwers puzzelen met het bouwplan voor 2021 zijn ook de verschillende markten bezig met komend seizoen. Vooral voor wat betreft aardappelen is sprake van een spannende toekomst. Dat heeft een bijeffect op andere gewassen. Hoe aardappelen, uien, tarwe en pootgoed ervoor staan hoor en zie je in deze maandanalyse. En de belangrijkste artikelen van november 2020 zijn hieronder voor u als abonnee geselecteerd.

Lees meer >

Marktdossier Oktober 2020

Zoeken naar lichtpuntjes op akkerbouwmarkten

De uienmarkt blaakt vooralsnog van het positivisme en kent goede cijfers om dit te onderbouwen. De tarwemarkt heeft een heftige maand achter de rug en moet op zoek naar nieuwe inzichten. De consumptie- en pootaardappelmarkten zijn helaas somber gestemd nu nieuwe lockdowns de orde van de dag zijn. Een uitgebreide analyse van de akkerbouwmarkten vindt u in de video. In het marktdossier kunt u de belangrijkste artikelen van de afgelopen maand teruglezen.

Lees meer >

Marktdossier September 2020

Finish nog lang niet in zicht voor akkerbouwer

Oogst 2020 kende deze herfst een vliegende start. Regen gooide eind september roet in het eten voor goed en wel aan de aardappel(hoofd)oogst begonnen kon worden. Dit komt begin oktober de prijsvorming wel ten goede. De uienmarkt oogt gezond en de oogst is hier wel grotendeels afgerond. Ook de tarwemarkt is positief. Prijsrecord worden gebroken. Een uitgebreide analyse van de akkerbouwmarkten vindt u in de video. In het marktdossier kunt u de belangrijkste artikelen van de afgelopen maand teruglezen.

Lees meer >