Shutterstock

Nieuws Energie

Olieprijs naar hoogste niveau in een jaar tijd

12 Februari 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De olieprijs heeft deze week het hoogste niveau in ruim 1 jaar tijd bereikt. De dieselprijs volgt de trend en noteert inmiddels boven de €1 per liter.

De olieprijs heeft dinsdag 9 februari een nieuwe hoogtepunt bereikt. De notering voor een vat Brent-olie noteerde op die datum $61,21. Het is de eerste keer in ruim 1 jaar tijd dat een vat ruwe Brent-olie meer dan $60 kost. Daarna werd er namelijk een voorzichtige daling ingezet. Verwacht werd dat die langere tijd aan zou houden.

Olieverbruik omlaag
Dat deze trend nu gewijzigd is, komt doordat de OPEC-landen verwachten dat er dit jaar minder olie wordt gebruikt dan eerder voorspeld. Ook het Amerikaanse 'International Energy Agency' laat weten dat er momenteel relatief veel aanbod is in vergelijking tot de vraag. De wereldwijde vraag naar olie herstelt dus langzamer dan eerder werd verwacht.

De vraag die rijst, is: hoe stevig is het fundament is onder deze prijs? De dieselprijs noteerde deze week ook het hoogste niveau in ruim een jaar tijd. Op vrijdag 12 februari komt de prijs voor diesel uit op €100,28 per 100 liter.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Energie

Amerika zet de toon op oliemarkt

Analyse Olie

Dieseltank laten vullen is weer een dure liefhebberij

Opinie Kasper Walet

Help! De energietransitie verzuipt

Analyse Energie

Grotere voorraden krijgen weinig vat op olieprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden