Limagrain

Aangeboden door Limagrain

Akkerranden als Ecologisch Aandachtsgebied

8 April 2021

Vergroening is een vast onderdeel in het huidige GLB-systeem van hectaretoeslagen. In het nieuwe Gemeenschappelijk landbouwbeleid per 2023 wordt de rol van vergroeningsmaatregelen nog groter. Eén- en meerjarige akkerranden zijn een praktische vorm van vergroening, die de bedrijfsvoering niet in de weg staat en juist kan versterken.

In 2021 is binnen de vergroeningsregels keuze uit het Akkerbouw-strokenpakket. Hierbij moet minstens 30% van het EA-oppervlak (Ecologisch Aandachtsgebied) uit beheerde akkerranden bestaan. Een beheerde akkerrand telt met factor 1,5 mee en moet voor 15 mei ingezaaid zijn met een akkerrandmengsel.

Meerwaarde van akkerranden
Langs randen van percelen en op teeltvrije zones langs watergangen is een bloemrijke akkerrand van grote meerwaarde. Met minimaal verlies van productieve grond geef je de uitstraling van het landschap een grote impuls. Een geslaagde akkerrand verhoogt daarbij de biodiversiteit, stimuleert natuurlijke vijanden van plaaginsecten en vermindert drift en afspoeling.

Zaai akkerrandmengsels met een bewezen hoge slagingskans, zoals LG Bloemrijk 1 (éénjarig) en LG Bloemrijk 2 (meerjarig). Bestel ze bij je leverancier of online in onze webshop.

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden