Bayer

Aangeboden door Bayer Cropscience

Blijf trips in uien de baas met tijdige aanpak

17 Juni 2021

Na een lange periode van koude hebben de meeste uien nu eindelijk de groei te pakken. Niet alleen de gewassen vinden de hogere temperatuur prettig, ook uientrips zal met de warmte snel kunnen toenemen.

Waar we in winteruien en tweedejaars plantuien al de eerste larven van trips kunnen vinden, zal dit ook voor de vroegste percelen zaaiuien niet lang op zich laten wachten. De laatste teeltseizoenen hebben één ding duidelijk gemaakt: trips effectief beheersen begint met een tijdige aanpak.

Waarnemen
Controleer vanaf nu met regelmaat uw uien op aanwezigheid van trips. Let daarbij ook op de omgeving: staan er waardgewassen voor trips in de buurt zoals luzerne, dan kan de druk in korte tijd explosief toenemen. Stel alles in het werk om uw gewas optimaal te laten groeien waardoor het minder last heeft van schade door trips. Houd bij de afweging om in te grijpen daarnaast rekening met de weersomstandigheden: Koud en nat? U heeft tijd zat! Droog en warm? Tripsalarm!

Middelkeuze
Vindt u de eerste trips in uw gewas of omgeving, dan is met de huidige weersomstandigheden het advies om snel in te grijpen. 0,75 L/ha Batavia + 2 L/ha Robbester in 400 L/ha is daarbij de meest effectieve keuze. Het middel pakt de larven van trips tot diep in de schacht aan; daar waar geen enkel ander product dat kan. Daarnaast bent u verzekerd van een duurwerking van minimaal 2 weken.

Bij een hoge druk van invliegende trips kunt u, naast de inzet van Batavia, kiezen voor een aanvullende contactbespuiting met 5 l/ha FLiPPER in minimaal 500 l/ha. FLiPPER is een selectief contactmiddel wat moet worden ingezet wanneer trips zoveel als mogelijk te raken is en de weersomstandigheden niet te sterk drogend zijn (vroeg in de ochtend of laat op de avond).

Let bij de inzet van FLiPPER op de hardheid van het spuitwater. In dit bericht hebben we de toepassing van FLiPPER nog eens op een rij gezet.

Meer informatie?
Bekijk ook onze Gewaspagina Uien voor een compleet overzicht van artikelen, aanbevelingen, producten en meer.

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden