Shutterstock

Inside VARKENS

Varkensmarkt kraakt, maar houdt staande

21 Juli 2021 - Redactie Boerenbusiness

De gifbeker op de varkensmarkt is nog altijd niet leeg. Waar gehoopt werd op een wat stabielere fase na de notering van vorige week, bracht de vondst van Afrikaanse varkenspest de onzekerheid snel weer terug.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Na de wekenlange impasse rondom de Duitse noteringen vonden de VEZG en de slachthuizen elkaar vorige week op een niveau van €1,42 per kilo geslacht gewicht. De hoop is dat er daarmee een bodem is gelegd in de markt. Toch is er weinig positiviteit op de markt te bespeuren.

Teveel vlees bij rustige vraag
Ondanks het krappe aantal slachtingen in Duitsland wordt er in de vleeshandel nog steeds gesproken over een ruim aanbod vlees, met name vanuit Spanje. De vakantieperiodes hebben de vraag tevens niet goed gedaan. Bovendien zal de komende dagen moeten blijken of de vondst van Afrikaanse varkenspest nog gevolgen gaat hebben voor de afzet van Duits varkensvlees in andere landen, ook al lijken er voor eerst niet direct extra maatregelen in de lucht te hangen. 

Insiders melden dat een herstel van de Chinese vraag naar varkensvlees nog mogelijk is, maar dat dit dan pas later in het jaar gestalte zal krijgen. Vooralsnog is het één van de weinige aanknopingspunten. Hogere prijzen voor slachtvarkens liggen dan ook niet in het verschiet. 

De VEZG-notering van 21 juli is vastgesteld op €1,42 per kilo geslacht gewicht, een moeizaam onveranderde notering. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden