Shutterstock

Nieuws Aardappelen

Verwerkers voorzien ziekenhuizen van frites

15 April 2020 - Jeannet Pennings

Aardappelverwerkers Lamb Weston / Meijer en Farm Frites delen deze week frites uit aan ziekenhuismedewerkers in Breda en Rotterdam. Doel is de zorg een hart onder de riem te steken en het overschot aan fritesaardappelen te verkleinen. Ondertussen wordt gewacht op financiële steun uit Den Haag.

Het initiatief van de fabrikanten is onderdeel van de Benefrietactie. Deze campagne is opgezet naar aanleiding van de 1 miljoen ton aardappelen waarvoor geen afzet is als gevolg van de coronacrisis.

FarmFrites heeft 120 kilo frites geleverd aan het Ikazia-ziekenhuis in Rotterdam. Vanwege de RIVM-maatregelen en om het personeel zo min mogelijk te storen zal het ziekenhuis deze frietjes zelf afbakken en vandaag, woensdag 15 april, uitserveren aan het personeel. 

Op donderdag 16 april verwacht Lamb Weston / Meijer circa 3.000 medewerkers van het Amphia-ziekenhuis in Breda te trakteren op een zak bevroren friet na afloop van hun dienst, vanaf 7 uur ‘s ochtends. Ze kunnen de frites dan zelf thuis bereiden. Het nieuwe corporate center van Lamb Weston / Meijer ligt op slechts 500 meter afstand van het Amphia-ziekenhuis.

In afwachting van overheidssteun
Brancheorganisatie Akkerbouw, initiatiefnemer van de Benefrietactie, blijft komende weken mensen oproepen om frites te eten en te trakteren. Voor het enorme overschot waarmee de sector kampt zal het slechts een pleister op de wonde zijn. De fritesaardappelketen is in afwachting van de overheid die al dan niet met compensatieregeling komt. Er is goede hoop, maar duidelijkheid laat voorlopig op zich wachten. Ingewijden melden dat in het meest gunstige geval er eind van de week witte rook uit Den Haag komt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden