LTO

Nieuws Corona

LTO eist 4 noodmaatregelen van regering

16 Maart 2020 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

LTO Nederland verlangt van de Nederlandse regering een viertal specifieke noodmaatregelen zodat boeren en tuinders de coronacrisis overleven. Zowel de Nederlandse regering als de Europese Unie hebben een pakket aan economische noodmaatregelen aangekondigd.

Het viertal noodmaatregelen die LTO verlangt van de regering betreffen versnelde verruiming van het Borgstellingsfonds Landbouw, om de liquiditeit van ondernemers overeind te houden, het instellen van een Noodfonds Land- en Tuinbouw, het nemen van bredere maatregelen voor behoud van arbeid en ondernemerschap (samen met andere werkgeversorganisaties en de vakbonden) en tenslotte concrete maatregelen gericht op het behoud van arbeidskrachten in verschillende sectoren.

Glastuinbouw hardst getroffen
LTO Nederland constateert dat met name in de tuinbouw, meer specifiek in de glastuinbouw, sierteelt en boomkwekerij, een ernstige uitval van de vraag aan de orde is. Alleen al voor de glastuinbouw bedraagt de schade circa €2 miljard. In andere sectoren is vooral zorg over problemen die kunnen ontstaan wanneer deze situatie langer aanhoudt.

De Europese Commissie heeft aangegeven dat lidstaten ruime mogelijkheden krijgen om steunmaatregelen uit te vaardigen, gelet op de uitzonderlijke situatie. LTO Nederland roept het kabinet op om hier ruimhartig gebruik van te maken en wil nog deze week met minister Schouten van LNV in overleg treden.

TV uitzending minister president
Volgens de NOS werkt minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan een groot steunpakket voor ondernemers en zelfstandigen die zijn getroffen door de gevolgen van het coronavirus, dat nog voor het corona-Kamerdebat van aanstaande woensdag wordt gepresenteerd. Waarschijnlijk benoemt minister-president Rutte dit vanavond ook tijdens zijn 'address tot the nation' TV-uitzending die via de omroepen NOS, RTL4 en SBS wordt uitgezonden. Deze uitzending start om 19.00 uur.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
jpkievit 17 Maart 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10886229/lto-eist-4-noodmaatregelen-van-regering]LTO eist 4 noodmaatregelen van regering[/url]
Hoezo gewasbeschermingsmiddelen niet veilig. Nederlanders werden inde vijftiger jaren niet dan ouder dan gemiddeld 55jaar. Anno 2020 is dat gemiddeld 85 jaar.geen oude schoenen dumpen om dat nieuwe schoenen nog niet passen dosering toepassen volgens etiket van fabrikant
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden