Prijsdaling buiten quotumbieten

Agrana houdt bietenprijs 2015 op gelijk niveau

25 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het Oostenrijkse suikerbietenconcern Agrana met fabrieken in Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië, Slowakije en Roemenië houdt de bietenprijs over campagne 2015 ongewijzigd ten opzichte van het jaar ervoor. Het verlaagde wel de prijs van buiten quotumbieten.

Met 26,29 euro per ton hanteert Agrana over 2015 dezelfde prijs voor quotumbieten in Oostenrijk als in campagne 2014. Voor buiten quotumbieten, Agrana spreekt zelf liever van industriebieten, wordt een prijs neergelegd van 17 euro per ton. Dat is 5 euro minder dan in campagne 2014. Voor suikerbietensnippers geldt een vergoeding van 2,52 euro per ton.

5,4

miljoen

ton bieten verwerkte de totale Agrana-groep

De campagne in Oostenrijk duurde dit jaar 120 dagen en eindigde op 17 januari. De gemiddelde opbrengst bedroeg ongeveer 63 ton per hectare; door de droogte bleek het niet haalbaar het record van vorig jaar te overtreffen. Het suikergehalte lag met ongeveer 17 procent iets onder het gemiddelde niveau.

De totale groep verwerkte grofweg 5,4 miljoen ton bieten afgelopen campagne waarmee ongeveer 800.000 ton suiker werd geproduceerd. Vorig jaar verwerkte Agrana zo’n 7,7 miljoen ton bieten en maakte daarvan 1 miljoen suiker. In Oostenrijk ging het dit jaar om de productie van 400.000 ton suiker.

Agrana en de bietentelers zijn overeengekomen dat telers in de toekomst niet meer hoeven bij te dragen aan de vrachtkosten. Bovendien neemt het concern de kosten van het zaadgoed over.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Suikerbieten

Bietenprijs naar 78 euro, nettoresultaat iets beter

Nieuws Suikerbieten

Britse bietentelers woedend na mager contractaanbod

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden