Agrifoto

Inside Uienmarkt

Beurs Emmeloord eindelijk weer positief

2 April 2021

De stemming op de uienmarkt heeft de laatste weken een flinke deuk opgelopen. Het was zoeken naar positieve signalen. Wellicht geeft de beursprijsverhoging in Emmeloord de burger weer moed.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De beursnoteringen leken de laatste tijd in een vrije val te zitten. In week 7 stond de beursnotering in Emmeloord nog op €18 tot €21. Daarna zakte de beursnoteringen elke week wat verder weg. Deze week kwam daar eindelijk weer verandering in. De beurscommissies in Goes en Middenmeer noteerde deze week nog wel lager dan een week eerder, maar donderdag bracht beurs Emmeloord een notering van €13 tot €16 naar buiten voor beide groftesorteringen. Dit betekent een plus van €0,50 ten opzichte van vorige week.

Prijshoudend
Een ander positief geluid van beurs Emmeloord is dat deze de stemming als prijshoudend omschrijft. Dit betekend dat het aanbod kleiner of gelijk is aan de vraag. De prijsstijging bij de beurscommissie in Emmeloord komt een dag nadat de laagste exportcijfers zijn gepubliceerd. In week 10 blijft het exportcijfer steken op 11.464 ton. Exporteurs en verpakkers geven aan dat het deze week drukker was dan de afgelopen 5 weken.

De spreiding in de baalprijzen is net als vorige week erg breed. Een overzicht van de baalprijzen vind je in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden