Shutterstock

Inside Uien

COVID-19 geeft de uienexport een boost

20 Maart 2020 - 8 reacties

Waar andere agrarische markten het zwaar hebben te verduren, is de situatie op de uienmarkt totaal anders. Het coronavirus COVID-19 stimuleert de vraag naar Nederlandse uien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De uienmarkt zat de laatste weken in een negatieve flow. Er heerste veel onzekerheid over het coronavirus en dan met name - als gevolg hiervan - over het gebrek aan containers. Bovendien was ook de vraag nog maar mondjesmaat. Deze vraag is echter compleet omgeslagen. Gaandeweg deze week melden zich steeds meer afnemers bij Nederlandse exporteurs.

De vraag komt voornamelijk vanuit retailbedrijven uit Europa. Het COVID-19-virus zorgt ervoor dat mensen in heel Europa uien hamsteren bij de supermarkten. De retail heeft daarom uien nodig en hierbij is de prijs van onderliggend belang. De baalprijzen zijn hierdoor in een week tijd omhoog geschoten. 

Beursprijzen
Er heeft deze week veel handel plaatsgevonden. Met de andere agrarische markten in gedachten, hebben meerdere uientelers het zekere voor het onzekere gekozen. De prijzen lagen op de niveaus die ook rond de kerstperiode werden betaald. De beursprijzen laten eenzelfde beeld zien. Wanneer alle noteringen naast elkaar worden gelegd, dan wordt er voor de 30-60% grof sortering €13 tot €15 betaald en voor de grove sortering €14 tot €16.

Bekijk alle noteringen hier

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden