Matige vraag

Regen zorgt niet voor opleving in uienmarkt

20 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Regenval in de belangrijke Europese uienlanden als Duitsland en Frankrijk zorgt ervoor dat het aanbod van droge uien afneemt. Dat betekent echter niet dat de prijzen daarmee een opleving krijgen. In week 33 zakt de prijs juist nog iets verder, meldt website Ui-Info.nl. Zo ging in Duitsland gemiddeld 2 cent van de prijs af en in Oostenrijk 3 tot 4 cent.

Het rooien van de uien gebeurt in Duitsland maar mondjesmaat omdat regenbuien roet in het eten gooien. Ook Frankrijk kampt met die problemen. Het aanbod droge uien uit de schuur neemt zo snel af. Een vergelijkbaar beeld is in Nederland waarneembaar. De exportstemming is echter zeer gematigd, waardoor de prijzen nog geen opleving krijgen.

In Duitsland werd afgelopen week een baalprijs van 12 tot 13 cent per kilo betaald. Een daling van 2 cent ten opzichte van de week ervoor. Het lijkt de Duitse verpakkers niet te lukken veel markten te vinden voor hun product, ondanks supermarktacties in het land. Wie een zeer grof product heeft, sortering 70 mm opw. kan zijn uien voor iets meer verkopen.

Ook in buurland Oostenrijk is een prijsdaling waarneembaar. Lage prijzen elders in Europa drukken op de binnenlandse markt. De uienprijs daalde er in week 33 met 3 tot 4 cent per kilo. Voor gesorteerd product, in kuubskisten geleverd, wordt nu 13 tot 16 cent per kilo genoteerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Analyse Uien

Het vertrouwen in de uienmarkt is verdampt

Analyse Uien

Kan de uienprijs terugzakken naar nul?

Marktupdate Uien

Voorbereiding nieuwe oogst uien trekt meer dan oude

Marktupdate Uien

Na plantuien wordt zaaien van uien ook een gevecht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden