Shutterstock

Inside Uienmarkt

Weinig handel in nieuwe oogst uien

2 Juli 2021

De eerste winteruien zijn gerooid en daarmee is handelsseizoen 2021 van start gegaan. Veel handel vindt echter nog niet plaats op de nieuwe oogst.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handel in de oude oogst 2020 is nagenoeg afgelopen. Er zijn slechts enkele partijen gangbare uien over die nog op zoek zijn naar een koper. Ook de industriemarkt is zo goed als overgestapt op nieuwe oogst.

De beurscommissie in Emmeloord is de enige van 3 noteringscommissies, die nog met een notering uitkomen. Zij typeren de gele uienmarkt als flauw en hangen daar een notering van €14 tot €16,50 aan vast. De baalprijzen voor de oude oogst blijven ongewijzigd ten opzichte van de week ervoor, een overzicht van de baalprijzen staat hier: DCA notering Baalprijs Uien.

Regen is oogstvertraging
De regen van afgelopen week heeft gezorgd voor vertraging bij het rooien van winteruien. Toch zijn er al een paar percelen gerooid, deze uien moeten nog worden verwerkt waardoor er nog geen baalprijzen bekend zijn voor de nieuwe oogst.

Echt druk in de handel voor nieuwe oogst is het nog niet. In de winteruien en vroege plantuien hebben veel verwerkers al verplichtingen openstaan. Dit gebeurt vaak met deelconstructies, waarbij telers en verwerkers delen in de opbrengsten en kosten. Verpakkers werken eerst hun verplichtingen weg voordat ze nieuwe uien in de vrije markt bijkopen. Hierdoor is er nog geen handel in de nieuwe oogst en zijn er nog geen prijzen voor de nieuwe oogst bekend.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden