Shutterstock

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs stabiel op laag niveau

28 Juli 2021 - Stef Wissink

Nog altijd is de situatie op de varkensmarkt weinig veranderd. Een krap aanbod stuit op een nog kleinere vraag en de prijzen staan onder druk. Weet de VEZG-notering de Duitse varkensprijs op €1,42 te houden?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De volle vleesmarkt blijft haar stempel drukken op de varkensnoteringen. De Chinese vraag naar varkensvlees begeeft zich nog altijd op een gereduceerd niveau en de vakanties in Europa maken de vleesmarkt nog tammer. In Nederland leidde dit er al toe dat Vion de onveranderde DCA-beursprijs 2.0 van afgelopen vrijdag niet volgde en haar notering met €0,03 verlaagde tot €1,51 per kilo geslacht gewicht, inclusief btw.

Overige exportmarkten kampen met corona
Een aantal exportbestemmingen die de afgelopen periode nog een deel van de weggevallen Chinese vraag opvingen, Thailand en Vietnam, laten het op dit moment ook wat meer afweten. Beide landen hebben te maken met veel coronabesmettingen waardoor overheden nieuwe beperkingen hebben ingevoerd. Daarnaast kampt de grote invoerhaven van Hong Kong met grote logistieke opstoppingen.

Het aantal slachtingen is de afgelopen weken bovendien weer wat opgelopen. Werden er in week 26 nog 767.000 varkens geslacht met een gewicht van 96,2 kilo, is dat in week 29 opgelopen tot ruim 810.000 stuks met een gewicht van 96,4 kilo. 

De omstandigheden leidden in voorgaande dagen vanuit de slachthuizen al tot de roep om lagere noteringen, welke de VEZG toch heeft weten te pareren. De Duitse VEZG-prijs noteert onveranderd op €1,42 per kilo geslacht gewicht.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden