Shutterstock

Analyse BB Biologisch

Biologische bewaarboeren tussen hoop en vrees

15 April 2021 - 2 reacties

Biologische telers die onverkocht product van oogst 2020 in de bewaring hebben, kunnen er niet gerust op zijn dat zij deze partij de komende tijd nog goed verkopen. Aan de andere kant is er hoop dat versoepelingen van de lockdown leiden tot meer vraag, waar de teler met hogere prijzen van kan profiteren.

De biologische markten voor tafelaardappelen, peen en uien kijken daarom deze week een beetje de kat uit de boom. Wat doet de DCA Indicatieprijs?

Bijkopen in biologische uien
Heel voorzichtig lijkt er in biologische uien iets meer vraag te komen. De volumes die zijn ingekocht zijn naar verwachting toch niet voldoende, waardoor bijkopen een optie is. De markt verwacht dat dit pas in mei resulteert in extra vraag, maar deze prognose stut de markt wel.

De eerste biologische uien uit Egypte zijn gearriveerd. Dit voor prijzen van €55 tot €65 per 100 kilo voor uien in een bigbag. Het aantal partijen dat hoog in de kiem zit, neemt toe. Een indicatie dat een aantal telers toch binnenkort moeten gaan bewegen.

De DCA Indicatieprijzen worden door de markt geduid op €40 tot €43 voor >30% grof. De grovere uien noteren van €38 tot €41 per 100 kilo en zijn daarmee onveranderd. De stemming is iets minder rustig.

Italiaanse en Spaanse peen gesignaleerd
In de markt voor biologische peen lopen zaken rustig door en gebeurt er niet al te veel. Biologisch product uit Italië en Spanje is gesignaleerd in Nederland, maar deze geeft geen bijzondere prijsdruk. De prijzen zijn daarom ongewijzigd voor week 15. De DCA Indicatieprijs voor goede kwaliteit (klasse I) biologische peen blijft daarmee op €25 tot €30 per 100 kilo staan. De stemming is afwachtend.

Weinig tekorten biologische aardappelen
In de markt van biologische tafelaardappelen loopt alles grotendeels volgens de planning en ontstaan niet echt tekorten die de markt een impuls kunnen geven. Dus kabbelt alles rustig voort op het prijsniveau van €25 tot €28 euro per 100 kilo. Dit geldt voor kruimige en vastkokende aardappelen van 35 tot 65 millimeter. De stemming is afwachtend bij weinig handel.

Een duidelijke uitleg over deze indicatieprijzen en hoe deze tot stand komen vind je hier: de biologische noteringen van DCA-Markets.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
kikker 15 April 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10891835/biologische-bewaarboeren-tussen-hoop-en-vrees]Biologische bewaarboeren tussen hoop en vrees[/url]
Hoe is de kwaliteit nu van de biologische bewaar uien en peen ?
Abonnee
Vrij grof 16 April 2021
En dan te bedenken dat die oen van een Timmermans zo snel mogelijk 25% bioteelt wil realiseren.
Wat toch een oliebol.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse biologisch

Kwaliteit dicteert de markt bij biologische peen

Analyse biologisch

Biologische markten blijven in evenwicht

Analyse biologisch

Vraag en aanbod beperkt op biologische peenmarkt

Analyse biologisch

Biologische markten kunnen nog stap maken

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden