Shutterstock

Inside Peen

Telers houden hun peenvoorraad vast

15 Januari 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De peenmarkt bevindt zich nog steeds in rustig vaarwater. De stemming blijft daarmee gelijk aan afgelopen week. Telers en handelaren hebben beide een afwachtende houding. De DCA-notering Peen blijft hierdoor nagenoeg stabiel.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handel loopt rustig door, maar het is niet druk. Veel handelaren laten weten dat ze afgelopen week nog voldoende voorraad hadden om aan de lopende vraag te voorzien. De vraag vanuit de retailmarkt is ook redelijk, maar de export loopt maar matig. Er is wel wat vraag voor export, maar grote orders blijven uit. De noodzaak om actief de boer op de gaan, is daardoor niet aanwezig. Dat is op zich niet ongewoon voor deze tijd van het jaar.

Goede kwaliteit is schaars
De kwaliteit van peen is over het algemeen wat minder dan 'normaal', zo laten de meeste handelaren weten. Ook zijn er een aantal zorgen over partijen die in kwaliteit hard achteruitgaan. Veel telers blijven echter op hun voorraad zitten en zijn nog niet geneigd om te verkopen.

De gemiddelde DCA-notering voor B-peen komt deze week gemiddeld uit op €15,50 per 100 kilo, een stijging van €0,50 per 100 kilo ten opzichte van dan vorige week. De bandbreedte van deze notering ligt tussen de €14 en €17 per 100 kilo. Ook C-peen is met €0,50 gestegen. De gemiddelde prijs komt uit op €14 per 100 kilo, maar er is nauwelijks handel geweest in de afgelopen week.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden