Shutterstock

Nieuws Gewasbescherming

Nederland gaat glyfosaat herbeoordelen

15 Maart 2019 - Anne Jan Doorn

Nederland is bereid om in samenwerking met Frankrijk, Hongarije en Zweden de herbeoordeling van glyfosaat uit te voeren. Dat staat in een nieuwsbericht van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb).

De Europese Commissie (EC) stelt voor dat de landen de herbeoordeling samen doen, gezien er een omvangrijk dossier wordt verwacht. Normaal gesproken wordt de herbeoordeling door 1 land uitgevoerd en die krijgt dan de rol van Rapporteur Member State (RMS). In het geval van het dossier rondom glyfosaat was er echter geen land dat de rol van RMS vrijwillig op zich wilde nemen.

Het voorstel van de EC om de lidstaten nu gezamenlijk de rol van RMS te laten vervullen, moet echter nog wel worden besproken in het Permanent Comité voor Planten, Dieren, Levensmiddelen en Diervoeders (SCoPAFF). Naar verwachting gebeurt dit op donderdag 21 of vrijdag 22 maart.

Beoordelingsrapport
Wanneer het voorstel goedgekeurd wordt, zullen de 4 landen samen het glyfosaatdossier beoordelen en in 2021 tezamen 1 beoordelingsrapport opleveren aan de Europese Voedsel- en Warenautoriteit (EFSA). De groep van 4 landen krijgt de naam 'Assessment Group on Glyphosate'. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Gewasbescherming

Hoge prijzen compenseren kleinere volumes middelen

Nieuws Politiek

Brussel trekt omstreden wet halvering middelen in

Nieuws Gewasbescherming

Strijd in glyfosaatdossier nog niet gestreden

Nieuws Gewasbescherming

Glyfosaat opnieuw voor 10 jaar toegelaten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden