Prijs vlokkenindustrie stabiel

Agrana breidt uit in zetmeelaardappelen

10 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De zetmeeltak van Agrana heeft ambitieuze plannen voor 2015. De aardappelverwerker wil na de recordoogst van 2014 het volume verder verhogen. Telers kunnen daarom hun contract vergroten en er is plaats voor nieuwkomers. Dat meldt BauernZeitung.

De basisprijs, vaste premie en variabele premie blijven onveranderd. Een flexibel leveringsmodel moet aan de behoeften van de teler tegemoet komen. Zo wordt late levering aantrekkelijker. Het Oostenrijkse concern houdt de basisprijs op 63,30 euro per ton. De vaste bonus bedraagt 5 euro per ton en variabele betaling levert maximaal 15 euro per ton op, afhankelijk van de verkoopresultaten van het aardappelzetmeel.

De hoogte van de overige premies zijn: Kwaliteitspremie (1,50 per ton), vroeg leverpremie (6 euro per ton), laat leverpremie november (4 euro per ton) en laat leverpremie december (8 euro per ton). De vrachtkosten kunnen oplopen tot 12 euro per ton. Agrana meent hiermee een aantrekkelijk aanbod voor de aardappelzetmeelteelt neer te leggen.

Wat betreft de biologische sector zijn de prijzen als gevolg van marktomstandigheden aangepast. De prijs voor aardappelen bestemd voor de vlokkenindustrie blijft grotendeels stabiel, mits de kwaliteit goed is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Aardappelen

Markt in fase van 'even aan de boom schudden'

Analyse Aardappelen

Voorjaar in de lucht doet wat met aardappelmarkt

Analyse Aardappelen

Bovenkant aardappelmarkt richting 50 euro

Nieuws Aardappelen

Kans op horrorvoorjaar gaat nu meespelen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden