Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Voorjaar 2021 benadrukt het belang van data'

7 Juli 2021 - Redactie Boerenbusiness

Boerenbusiness reikt dit jaar voor de derde keer de Agribusiness Award uit. De prijs voor bedrijven met een nieuw product of dienst met financieel voordeel voor de boer. De winnaar van vorig jaar is het mobiele Lab van Limagrain. Hoe gaat het er nu een jaar later mee? 

Het mobiele lab, waarmee binnen een paar minuten een vers grasmonster geanalyseerd wordt, is volop in ontwikkeling. Limagrain heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten en de ambities voor het lab zijn groot. Het doel is om de koffer met meetapparatuur om te zetten in een lichter handheld exemplaar waar de vertegenwoordigers van het bedrijf mee op pad kunnen. Daar wordt nu volop mee getest en de verwachting is dat het uiterlijk begin 2023 uitgerold wordt.

Data zijn essentieel 
"Een voorjaar als in 2021 laat maar weer eens zien hoe belangrijk een goede grasmeting is", zegt Jos Groot Koerkamp, commercieel manager veehouderij bij Limagrain. "De verschillen tussen de percelen zijn zo groot dat betrouwbare data essentieel zijn. Als je direct weet wat er op het land groeit in de kuil zit in plaats van 8 tot 10 weken te wachten op een regulier analyseresultaat, dan kun je tijdig bijsturen in de volgende snedes en het verschil maken. Dit voorjaar is zelfs een deel van de eerste snede geoogst als hooi door de moeilijke weersomstandigheden en daarvoor teel je de eerste snede uiteraard niet. Hoe eerder je de details van je vers gras hebt, hoe sneller je kunt anticiperen." 

Limagrain heeft dit jaar 1 extra lab in het oosten van het land gezet. Daarmee staat het aantal dit jaar op 3 actieve mobiele labs. Of het apparaat in de toekomst ook daadwerkelijk op de markt komt is de vraag. "We zijn als Limagrain natuurlijk een veredelings- en vermeerderingsbedrijf van zaaizaden, daar blijft onze focus op", aldus Groot Koerkamp. 

De deelname aan de Boerenbusiness Agribusiness Award heeft voor Limagrain wel wat te weeg gebracht. "We hebben na de deelname heel wat nieuwe aanvragen erbij gekregen, tot aan Nieuw-Zeeland aan toe. Niet alleen dat, maar ook het traject na de inschrijving hebben we als heel positief ervaren. Doordat je het voor een vakjury moet presenteren kijk je nog bewuster naar je product en dat zorgt ervoor dat je het in de praktijk nog beter kunt uitdragen."

Agribusiness Award 2021
De aanmeldpagina voor de Agribusiness Award 2021 is inmiddels geopend. De vakjury onder leiding van voorzitter Aalt Dijkhuizen beoordeelt de inzendingen en kiest de genomineerden. De uiteindelijke winnaar wordt op 24 november 2021 bekend gemaakt.  

Ben jij het bedrijf in de agribusiness die met een vernuftig product, vernieuwende dienst of baanbrekend productieproces de boer aantoonbaar financieel voordeel oplevert? Kijk voor meer informatie op Boerenbusiness.nl/Award

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Cynthia Zhu

'Adoptie AI belangrijk om koppositie te behouden'

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

BB TV Harm Ypma

Mestverrijker helpt veehouder vergroenen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden