Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

Limagrain lab kanshebber Agribusiness Award

28 Oktober 2020 - Redactie Boerenbusiness

De jury van de Boerenbusiness Award heeft dit jaar 4 bedrijven met hun product of dienst genomineerd voor de Agribusiness Award 2020. De komende tijd stellen zij zichzelf en het product aan u voor. Limagrain trapt vandaag af met het mobiele lab voor het analyseren van maïs en gras.

Jos Groot Koerkamp, commercieel manager veehouderij bij Limagrain, nam de nominatie afgelopen vrijdag in ontvangst. Hij laat weten trots te zijn op de nominatie en ziet het als erkenning van het werk. Het kwam als een verrassing voor het bedrijf, "de andere kandidaten hebben ook veel te bieden". 

Vers gras en maïs analyseren. 
Het mobiele lab is een koffertje vol geavanceerde meetapparatuur. Hiermee is Limagrain marktleider: "In Nederland is er nog geen andere mogelijkheid om vers gras en verse maïs zo snel te laten bemonsteren en direct de uitslag te krijgen. Dit maakt de dienst uniek. Het mobiele lab is volledig in Nederland ontwikkeld door Limagrain", laat Groot Koerkamp weten. Het lab wordt al ruim 2 jaar gebruikt door Limagrain zelf en dealer De Samenwerking, sinds dit jaar is bij Hoogland het lab ook in gebruik. 

De voordelen van het lab zijn voornamelijk de snelle bemonstering en daarbij de vrijwel directe uitslag, aldus Groot Koerkamp. "Op deze manier weten veehouders wat de gehaltes zijn en kunnen zij sturen op voeding, bemesting en het oogstmoment van zowel gras als maïs."

De jury van de Agribusiness Award onder leiding van Aalt Dijkhuizen roemde de innovatie om de relevantie. "Actuele informatie over samenstelling en kwaliteit van gras en ruwvoer wordt met de hele stikstofproblematiek alleen maar belangrijker", zo klinkt het jurycommentaar.

Uitreiking op 26 november
De 4 genomineerden houden op vrijdag 6 november een besloten presentatie voor de jury. Op 26 november wordt van de 4 genomineerden de winnaar bekend gemaakt. In verband met corona is deze ontknoping digitaal en voor iedereen live te volgen op Boerenbusiness.nl.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Cynthia Zhu

'Adoptie AI belangrijk om koppositie te behouden'

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

BB TV Harm Ypma

Mestverrijker helpt veehouder vergroenen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden