Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

Wie zijn de 4 kanshebbers op de Agribusiness Award?

23 Oktober 2020 - Redactie Boerenbusiness

Voor de Agribusiness Award 2020 zijn 4 bedrijven met hun product of dienst genomineerd. Voor de vakjury, met als voorzitter Aalt Dijkhuizen, was de selectie een stevig karwei. Het aantal inzendingen overtrof de verwachtingen en de kwaliteit van de aanmeldingen was hoog.

De afgelopen weken stonden voor de vakjury van de Agribusiness Award, een initiatief van Boerenbusiness, in het teken van het kiezen van de genomineerden. Voorzitter Aalt Dijkhuizen: "De jury is erg blij met het grote aantal aanmeldingen en nog meer met de kwaliteit ervan. Die was echt goed dit jaar" Alle inzendingen zijn de afgelopen weken doorgespit, langs de meetlat met criteria gelegd, uitgebreid geanalyseerd en zorgvuldig afgewogen. De vakjury die naast Dijkhuizen bestaat uit Pierre Berntsen en Jan Omvlee had er een zware dobber aan. "Het maken van keuzes blijft een lastige klus", aldus Dijkhuizen.

Het aantal aanmeldingen voor de Agribusiness Award 2020 overtrof de verwachtingen, vertelt hoofdredacteur Eric de Lijster. "Het is de tweede keer dat we de Agribusiness Award uitreiken. De eerste editie van 2019 was een groot succes, maar dit jaar is alles anders met alle onzekerheid die het coronavirus met zich meebrengt. Het was voor ons afwachten in hoeverre het hoofd van de ondernemers er naar stond om zich in te schrijven."

Strenge selectiecriteria
De jury hanteert voor de selectie van de genomineerden 5 criteria: de mate van vernieuwing, de impact voor boer of tuinder, de kansen in de markt, de mate van volwassenheid en de 'gunfactor' die het uitstraalt. De 3 juryleden hebben ieder een andere achtergrond en expertise, dat maakt dat elke aanmelding vanuit diverse kanten wordt bekeken. Hoewel er volgens de regels de finale met 3 genomineerden wordt gehouden, nam de jury de vrijheid er nog een bedrijf aan toe te voegen. Dijkhuizen laat met trots weten. "Het was echt een lastige karwei, maar voor de jury vormen deze 4 genomineerden de kopgroep."

Bekendmaking 27 oktober
De genomineerden worden dinsdag 27 oktober in willekeurige volgorde op Boerenbusiness.nl en via de sociale mediakanalen van Boerenbusiness bekendgemaakt. We trappen af om 10.00 uur met het eerste bedrijf en iedere 2 uur wordt een nieuwe nominatie gepresenteerd. 

Vervolgens is het op 6 november de beurt aan de bedrijven om de jury te overtuigen met hun product. Middels een besloten online pitch voor de jury krijgen de genomineerden een klein uur de tijd om het product te presenteren en de juryvragen te beantwoorden.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Cynthia Zhu

'Adoptie AI belangrijk om koppositie te behouden'

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

BB TV Harm Ypma

Mestverrijker helpt veehouder vergroenen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden