Dierenbescherming

Nieuws Overname De Hoop

ForFarmers koopt leidende positie in vleespluimvee

19 Oktober 2020 - Redactie Boerenbusiness

ForFarmers neemt De Hoop Mengvoeders in Zelhem over. Na deze overname heeft ForFarmers naar eigen zeggen een leidende positie in de vleeskuikenmarkt in Nederland, België en West-Duitsland. De Hoop Mengvoerders heeft vorig jaar 322.000 ton pluimveevoer verkocht, goed voor €110 miljoen omzet.

Dit hebben de bedrijven maandagochtend bekendgemaakt. ForFarmers neemt van De Hoop de aandelen over voor de mengvoer- en de transportactiviteiten, inclusief de fabriek met aanpalend onroerend goed. De nieuwe combinatie krijgt de naam ForFarmers-De Hoop. Het overnamebedrag wordt vooralsnog niet bekend gemaakt.

De Hoop zet ongeveer 80% van de geproduceerde hoeveelheid voer af in Nederland en de overige 20% in België en West-Duitsland. Pieter Wolleswinkel, directeur ForFarmers Nederland, zegt in een verklaring blij te zijn met de deal: "Bij De Hoop staat kwaliteit van voeders en advies hoog in het vaandel. Deze combinatie zorgt voor een sterke propositie naar alle belanghebbenden en past volledig in onze onlangs aangekondigde Build to Grow 2025 strategie." 

Meerwaarde richting consument
Volgens de bedrijven biedt 1 internationale organisatie meerwaarde waar voerkwaliteit en advies centraal staan. "Consumenten vinden het immers steeds belangrijker om te weten waar voeding vandaan komt en de vraag naar kwalitatieve en duurzaam geproduceerde voeding neemt toe. Dit leidt vooral in de vleespluimveeketen tot meer strategische samenwerkingen. De overname van De Hoop door ForFarmers dient in dit licht te worden gezien", zo melden zij in de verklaring.

Gert-Jan Buunk, directeur en eigenaar van De Hoop Mengvoeders, gaat samen met Michiel Schreurs, directeur pluimvee ForFarmers Nederland, ForFarmers-De Hoop leiden. De voltooiing van de transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de Nederlandse en Duitse mededingingsautoriteiten en wordt in het eerste kwartaal van 2021 verwacht. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden