Shutterstock

Nieuws Uitkoopregeling

'Kabinet maakt snel een einde aan nertsenhouderij'

27 Augustus 2020 - Redactie Boerenbusiness - 14 reacties

Het kabinet maakt versneld een einde aan de nertsenhouderij in Nederland. Alle nertsenbedrijven worden uitgekocht en moeten binnen een half jaar dicht. Hiervoor trekt Carola Schouten, de minister van Landbouw, €180 miljoen uit. Het besluit heeft te maken met de vele infecties van het coronavirus op nertsenbedrijven.

Dit melden diverse media. Schouten maakt volgens de berichten morgen (vrijdag) bekend dat op 21 maart 2021 alle nertsenbedrijven in Nederland moeten zijn geruimd en gesloten. Het gaat hierbij om 120 bedrijven. Het einde van de Nederlandse nertsenhouderij stond oorspronkelijk, conform een eerder besluit van het kabinet in 2013, gepland in 2024. 

De laatste maanden woekert het coronavirus op veel nertsenbedrijven. Tot nu toe is het virus op ruim 40 bedrijven geconstateerd, die allemaal preventief zijn geruimd. Het kabinet gaat volgens de berichten niet beslissen alle nertsenbedrijven preventief te ruimen. Het gevaar voor de volksgezondheid - het risico dat het virus van nerts op mens wordt overgedragen is klein - is daarvoor te gering. 

D66: Bewust besmetten
Schouten laat wel onderzoeken hoe het komt dat nertsen op zo veel bedrijven zijn besmet met het coronavirus, waarbij ook wordt gekeken of de nertsenbedrijven de coronamaatregelen wel goed naleven. D66 heeft hier gisteren (woensdag) grote vraagtekens bij gezet. Kamerlid Tjeerd de Groot vermoedt dat nertsenhouders zelf de hand hebben gehad in de verspreiding van het virus. Dit zou voor nertsenbedrijven financieel voordeliger zijn een schadeloosstelling van het kabinet te ontvangen, dan de pelzen te verkopen op de markt.

Farmers Defence Force noemt de opmerkingen van De Groot in een verklaring 'zum kotsen' en spreekt van smaad en laster. De boerenbeweging wil dat De Groot zijn excuses gaat aanbieden. "Aan al die nertsenhouders en hun gezinnen die je zonder enige vorm van bewijs valselijk hebt beschuldigd en tot in hun wezen hebt beledigd. Je bent een schande voor de volksvertegenwoordiging."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
14 reacties
Roy 28 Augustus 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/10888948/kabinet-maakt-snel-een-einde-aan-nertsenhouderij]'Kabinet maakt snel een einde aan nertsenhouderij'[/url]
Wel ja gewoon een sector per direct wegsaneren. Bedankt boerenvrienden Schouten en de Groot!
schoenmakers 1 28 Augustus 2020
Was te verwachten, op naar de volgende tak van de landbouw die ze de nek om gaan draaien, verwacht maar niet dat hier bij stopt
Abonnee
Kjol 28 Augustus 2020
Als ze netjes een mooie vergoeding betalen dan doorgaan met saneren, is voor velen een uitkomst wat ik zo onderweg beluister.
Student 28 Augustus 2020
De Groot & Schouten die stapelen de fouten. Schouten & de Groot maken de landbouw dood.
Holleeder 30 Augustus 2020
sterkte van netwerk werkenden word bepaald door aantal knooppunten, instabiel gemaakt door cultuurvluchtelingen

het legaal vernietigen is blijkbaar een politieke vaardigheid anno 2020, een kardinale fout in onze hypocriete cultuur waarbij misbruikt intellect dr. prof. "sociale geschiedkundigen" verheven word tot legale diefstal van onze democratie naar lobbycratie

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie is niets anders als evolutie van onze cultuur van Sodom en Gomorra waarbij dieven worden aanbeden en alles plaats moet maken voor onderwerping Europa.

Bewijs:

- Vergelijk prestaties transitie aardgas waar we onze welvaart aan te danken hebben met het energietransitie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie ten koste van onze welvaart die niets toevoegen met wat wij al aan technologie bereikt hebben voor Haagse parasieten.

- Zwartmaken en achterhouden van successen van Trump: eerlijkheid duurt langer als huidige rooftocht van Volkspartij voor Vrijheid en Democratie.
peer 30 Augustus 2020
alle hokken en spullen in de stal worden schoon gemaakt en vakkundig uit elkaar gehaald daarna gaat het naar de Oekraine gebracht waar ze vrolijk veder gaan
180 miljoen voor 120 bedrijven
Abonnee
piet 31 Augustus 2020
Kan niet snel genoeg gaan!
Boertje 1 September 2020
Na Zwarte Pieten discussie, pallet, sprokkelhout Amerikaanse bossen, subsidie op palmolie stoppen na regenwoutplundering, rechtse neptransitie door dr. prof. flauwekulmanagers (zieke kopie van aardgastransitie Den Uyl: opgevreten welvaart door de VVD)

en de bruiloft van Grapperhaus dit multicultureel uitgepoept?
(bruin, niet zwart natuurlijk)

boeren? volgende keer gewoon weer VVD!
Harm 1 September 2020
benieuwd naar volgende bezopen plan van €xxx miljoen voor cultuurgenocide, betaald met inflatie van heer of iets dergelijks: "rutte" en corona schoten.

biertje staat klaar
Hypocriete roverheidshelden 2 September 2020
Nieuwe foto's van handenschuddende Grapperhaus op bruiloft 60 jarige jongeheer. (mindset Den Haag)

kratje bier lijkt me beter, jenever voor regerende nieuwslezer RIVM.


dit land is niet ziek, HET IS VEEL EN VEEL ERGER...
Erik 2 September 2020
Nertsen bij nertsenhouders worden kennelijk allemaal ziek.
Een nerts is volgens mij een marterachtige.

Hoe zit het eigenlijk met de marterachtigen in de natuur?

Die moeten daar m.i. Ook gevoelig voor zijn
? 2 September 2020
Heb vernomen dat de containers om de nertsen te ruimen eerder bij het bedrijf aankwamen als de testers weg waren?
Cabaret Roverheid 2 September 2020
Benieuwd wat hoogleraar Grapperhause, minister van Justitie en Veiligheid hiervan vind.

1 oplossing:

Aloysius College in Den Haag sluiten en vervolgens Den Haag ruimen nadat de 750 miljard aan gestolen arbeidsinflatie terug geëist word ter verhindering van hypocriete markwerking Volkspartij voor Vrijheid en Democratie secondaire sector van decadente flauwekulmanagers.
NL in de uitverkoop 3 September 2020
Dank aan VVD boeren.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden