Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Zet jezelf op de kaart als innovatief bedrijf'

28 Augustus 2020 - Redactie Boerenbusiness

Boerenbusiness reikt dit jaar voor de tweede keer de Agribusiness Award uit. De prijs waarmee bijzondere prestaties in de agrarische keten extra voor het voetlicht worden gebracht. Een van de genomineerden van 2019 is Agrisyst met de VoerConversieMonitor. Hoe gaat het nu een jaar later met ze?

Een jaar na de aanmelding voor de Boerenbusiness Agribusiness Award kijkt Van Dijk positief terug op het avontuur. "Het was voor ons een super ervaring. Je bent in je dagelijkse werk bezig met klantcontact, maar op deze manier je product presenteren, voor een jury en op video, dat was iets nieuws voor ons. De communicatie omtrent de Award en een video in de studio van Boerenbusiness hebben qua communicatie zeker geholpen."

VoerConversieMonitor ontzorgt
AgriSyst is een datagedreven bedrijf dat oplossingen en software biedt aan ondernemers in de varkenshouderij. "Wij merken in onze business dat de meeste varkenshouders nog huiverig zijn om op dit gebied te investeren", meldt directeur Twan van Dijk in zijn motivatie om mee te dingen voor de  Award. "Smart farming is van belang voor een toekomstbestendige varkenshouderij."

Met de VoerConversieMonitor ontzorgt Agrisyst varkenshouders door het automatisch verzamelen en verwerken van groei- en voergegevens uit verschillende systemen die beschikbaar zijn in de markt. En indien gewenst, inclusief de voerkosten zo voegt Van Dijk toe.

Digitaal tijdperk
Ondanks een bijzonder jaar, is Van Dijk positief gestemd. "De VoerConversieMonitor wordt inmiddels door steeds meer bedrijven in binnen- en buitenland gebruikt. Van de corona-uitbraak heeft iedereen last gehad, ook wij. In de agrarische wereld zijn we veel persoonlijk contact met klanten gewend. Door het virus zijn we met zijn allen met een raket het digitale tijdperk ingeschoten en dat maakt dat je lastiger in contact komt met nieuwe klanten. Toch mogen we niet klagen, we groeien als bedrijf nog steeds door."

Van zijn aanmelding voor de Award heeft Van Dijk zeker geen spijt. "Met name in aanloop naar de uitreiking hebben we veel reacties gekregen. Door mee te doen zet je jezelf op de kaart als innovatief bedrijf en ben je veel bewuster bezig met het presenteren van je product." 

Van Dijk raadt het andere bedrijven ook aan om zich in te schrijven: "We hebben het traject dan ook als een professioneel, leuk en voor ons zinvol event ervaren. Daar komt business uit, maar dat is voor ons niet het belangrijkste doel geweest. Het contact met andere innovatieve bedrijven is zeer de moeite waard. Je kunt van elkaar leren en daarbij is het juist interessant om te zien hoe bedrijven in andere sectoren het aanpakken."

Agribusiness Award 2020
De aanmeldpagina voor de Agribusiness Award 2020 is inmiddels geopend. De vakjury onder leiding van voorzitter Aalt Dijkhuizen beoordeelt de inzendingen en kiest de genomineerden. De uiteindelijke winnaar wordt op 26 november 2020 bekend gemaakt. 

Ben jij het bedrijf in de agribusiness die met een vernuftig product, vernieuwende dienst of baanbrekend productieproces de boer aantoonbaar financieel voordeel oplevert? Kijk voor meer informatie op Boerenbusiness.nl/Award.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Cynthia Zhu

'Adoptie AI belangrijk om koppositie te behouden'

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

BB TV Harm Ypma

Mestverrijker helpt veehouder vergroenen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden