JuliusKielaitis / Shutterstock.com

Nieuws Kwartaalcijfers

John Deere ziet resultaat dalen in derde kwartaal

24 Augustus 2020 - Kimberly Bakker

De wereldwijde omzet en winst van machinefabrikant John Deere is in het derde kwartaal met 11% gedaald, zo blijkt uit de nieuwste kwartaalcijfers. Ook meldt de fabrikant dat het verwacht dat de verkoop van landbouwmachines in Europa met 5% tot 10% zal dalen. 

Deere & Company heeft over het derde kwartaal een nettowinst geboekt van $811 miljoen (omgerekend circa €687 miljoen), met een resultaat van $2,57 per aandeel (ofwel €2,17 per aandeel). Vorig jaar lagen de resultaten in deze periode nog op $899 miljoen en $2,81 per aandeel. Kijken we naar de eerste 9 maanden van het jaar, dan is er een nettowinst zichtbaar van $1,99 miljard. Dat is fors minder dan de $2,53 miljard van vorig jaar.

Dalende omzet en winst
De wereldwijde omzet en winst van de machinefabrikant is in het derde kwartaal met 11% gedaald tot $8,92 miljard (omgerekend €7,5 miljard). De daling over de eerste 9 maanden van het jaar is vergelijkbaar met die in het derde kwartaal: -12% tot $25,80 miljard. Ook de machineverkoop ligt bijna $1 miljard lager dan het afgelopen jaar: $7,85 miljard in 2020 versus $8,96 miljard in 2019. Toch is CEO John C. May niet ontevreden met deze resulaten. "In het licht van de wereldwijde coronacrisis hebben we een sterke prestatie geleverd."

De fabrikant van landbouwmachines verwacht dat het nettoresultaat voor heel 2020 uit zal komen nabij de $2,25 miljard. Al geeft het bedrijf daarbij wel aan dat er nog veel onzekerheid heerst rondom het coronavirus en de (negatieve) gevolgen die de pandemie kan hebben op het bedrijfsresultaat.

Lagere verkoopcijfers verwacht
Daarnaast verwacht John Deere dat de verkoop van haar machines dit boekjaar met circa 10% zal afnemen. Daarbij wordt rekening gehouden met een negatieve invloed van de wisselkoers van 2%. In de Verenigde Staten en Canada voorziet het een daling van 5% tot 10% in de verkoop, ten opzichte van vorig jaar. Ook voor Europa is de verwachting dat de verkoop met 5% tot 10% daalt. Voor de regio Zuid-Amerika verwacht de machinefabrikant een afname van 10% tot 15%.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden