Shutterstock

Inside Financieel

Olieprijs tegen verwachting in opnieuw lager

20 April 2020 - Erik Colenbrander

Het enthousiasme over een mogelijk herstel in de olieprijs heeft een danige knauw gekregen De olieprijs zakte dit weekend met 17,8% naar $ 15,02 per vat Amerikaanse olie.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De verwachte prijsstijging vanwege een akkoord tussen Rusland en de OPEC over verlaging van de olieproductie is er tot nu nog niet van gekomen, integendeel.

Mei en juni
Overigens worden de afspraken over de vermindering van de olieproductie ook pas per 1 mei van kracht. Dan zal de dagelijkse productie door de OPEC landen en Rusland in de maanden mei en juni met tien miljoen vaten worden teruggebracht om de olieprijs te stuwen. Daarmee is het de grootste vermindering van de olieproductie ooit.

Weegt deze productievermindering niet op tegen het overschot dat is ontstaan door de productieverhoging van begin maart en de afgenomen vraag door de coronacrisis? Wie moet alle onverkochte olie gaan kopen? Dat vragen analisten zich af.

Stabiele dieselprijs
In tegenstelling tot de olieprijs is de prijs van landbouwdiesel sinds 10 april stabiel gebleven. De prijs blijft rond de 85 Eurocent per liter schommelen (4.000 liter incl. 2 €ledenkorting per 100 liter / excl. Btw, zonder voorrijkosten). Ook na het bekend worden van de nieuwe olieprijsdaling. 

Brent-olie kostte begin dit jaar nog bijna $70 per vat waarna een prijsdaling inzette. De OPEC crisis, de daarop volgende prijzenoorlog en de coronacrisis veroorzaakten een dramatische daling van de olieprijs naar de $15 dollar van dit moment. De prijs van landbouwdiesel daalde mee met de ineengestorte olieprijs, maar minder hard. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden