Shutterstock

Boerenbusiness Peiling

Welke impact heeft corona voor uw bedrijf of sector?

16 Maart 2020 - Eric de Lijster - 11 reacties

De huidige coronacrisis is er een die zijn weerga niet kent. De lockdown van de Nederlandse economie heeft een groot effect op de agrarische voedselketen. Boerenbusiness wil daarom in een peiling in beeld brengen welke impact de coronacrisis heeft voor uw bedrijf of sector. 

Het sluiten van bijvoorbeeld horeca, scholen, het verbieden van sportwedstrijden en het dichtgooien van grenzen resulteert in vraaguitval vanuit diverse markten. Aan de andere kant hamsteren consumenten volop in de supermarkten.

In hoeverre moet u inspelen of komt u wellicht klem te zitten door de ontstane situatie? We zien uw (anonieme) antwoorden graag tegemoet in deze mini-enquête. Het invullen hiervan duurt slechts enkele minuten.

Alvast bedankt en veel succes met ondernemen in deze periode!

Vul hier de enquête in

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
11 reacties
kees 16 Maart 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10886220/welke-impact-heeft-corona-voor-uw-bedrijf-of-sector]Welke impact heeft corona voor uw bedrijf of sector?[/url]
Door het coronavirus is de prijs van de aardappelen van 15 cent terug naar 0 waardoor wij niet van onze aardappelen afkunnen. waar kunnen wij aankloppen voor een vergoeding?
aardappelhandel robo bv 16 Maart 2020
aankloppen bij de supermarkt
daar vragen ze nog 1 euro per kilo
Joris 16 Maart 2020
Hoe kom je aan die onzin Kees, iedereen loopt te hamsteren. In plaats van het gebruikelijke geklaag en geklier kun je ook je producten gaan verkopen aan consumenten die er om vragen. Online delivery of zo.
Altijd dat tering geklaag en direct maar weer je hand op houden voor schadevergoeding. Een mietje ben je.
Doe iets.
druppel 16 Maart 2020
Joris schreef:
Hoe kom je aan die onzin Kees, iedereen loopt te hamsteren. In plaats van het gebruikelijke geklaag en geklier kun je ook je producten gaan verkopen aan consumenten die er om vragen. Online delivery of zo.
Altijd dat tering geklaag en direct maar weer je hand op houden voor schadevergoeding. Een mietje ben je.
Doe iets.
Ja aardappel op contract verkocht. En op termijn terug gekocht verlies van 12 cent per kilo. dus zeg maar wat ik moet gaan doen wijsneus.
Loek 16 Maart 2020
Mensen hamsteren, kopen meer als anders, hebben er meer voor over en komen liever niet in de supermarkt: hier liggen kansen voor directe verkoop van bijv. aardappelen
Marina Jutte 16 Maart 2020
@Joris: Schiphol vraagt om steun, Ouders krijgen gratis kinderopvang, MKB vraagt steun en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus doe nou niet weer alles op ons boeren afschuiven. .....
Hoor je nog wel als er een serieus gebrek aan voedsel ontstaat.....
de Sjaak 16 Maart 2020
Rutte denk namelijk ook dat het voedsel in de supers groeit. Roem voor alle sectoren met extra bedankje voor supermarkt medewerkers maar er kan nog geen knipoog af voor mensen in de agro ! dat noem ik nog eens een president!
Joop 16 Maart 2020
Zeur niet zo Sjaak. Rutte heeft het keurig verwoord. Wees blij dat nog niet alles op slot zit. Er komt steun voor alle ondernemers, dus ook jij.
de Sjaak 17 Maart 2020
het gaat niet om de steun maar om het respect @ Joop
Mark Rutte 17 Maart 2020
Corona is een geschenk van Allah.

Nederland is een fantastisch land.
Harm 18 Maart 2020
Directe verkoop is toekomst.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Boerenbusiness Onderzoek

Wat vind jij van Boerenbusiness?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden